Shiba inu – meemivaluutta

Shiba Inu, mikä se oikein on? Shiba inu on tällä hetkellä usein puheenaiheena. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, mikä on kyseessä, kun Shiba inusta puhutaan. Jos laitat googleen ainoaksi hakusanaksi Shiba Inu, tulee ensimmäisenä paljon erilaisia koira-aiheisia sivustoja. Shiba Inu on sekä suosittu koirarotu, meemeistä tuttu koira sekä nykyisin myös kryptovaluutta. Luonnollisesti tämä artikkeli käsittelee kryptovaluuttaa, eikä koirarotua.

Shiba inu on yksi altcoineista, eli niistä kryptovaluutoista, jotka ovat syntyneet Bitcoinin jälkeen. Bitcoin on tunnetuin, sillä se on aito ja alkuperäinen kryptovaluutta. Nykyisin myös muita kryptovaluuttoja on noussut suureen suosioon. Kun uusi kryptovaluutta julkaistaan, ei se tarkoita sitä, että kryptovaluutta nousee automaattisesti suosituksi. Joka vuosi kryptovaluuttojen määrä lisääntyy. Kirjoitushetkellä on erilaisia kryptovaluuttoja olemassa yli 5 000 kappaletta. Onkin selvää, että kaikki eivät voi olla suosittuja.

Shiba inu – kryptovaluutta vuodelta 2020

Dogecoin vuonna 2013 oli ensimmäinen meemivaluutta. Dogeicoin perustui perustui Shiba inu rotua edustavasta koirasta tehtyyn meemiin. Shiba inu itsessään on seurannut tätä jatkumoa ja onnistunut nousemaan suosioon kryptovaluuttamarkkinoilla. Shiba inu julkaistiin loppuvuodesta 2020, joten se on vielä verrattain nuori moniin muihin huomiota herättäneisiin kryptovaluuttoihin nähden. Shiba inu on saanut hyvän alun ja sen uskotaan parhaimmillaan olevan jopa tulevaisuudessa mahdollinen haastaja Dogecoinille.

Shiba inun potentiaaliin uskotaan vahvasti. Tämä johtuu siitä, että kyseinen meemivaluutta on noussut suureen suosioon sosiaalisessa mediassa. Sen tukijoista löytyy varsin nimekkäitä tukijoita. Samalla Siba inu tarjoaa myös ShibaSwapin, joka on Ethereumin verkossa toimiva kryptovaluuttojen vaihtoalusta. Mitä tämä siis tarkoittaa? Kaikessa yksinkertaisuudessaan Shiba inu ei ole vain meemivaluutta ja hauska riskisijoitus, vaan se on myös toimiva vaihtoalusta. ShibaSwapissa voi vaihtaa kaikkia Ethereumin lohkoketjuun luotuja ERC-20 -tokeneita. Tämä tarkoittaa sitä, että vaihtoalustalla voi vaihtaa jopa tuhansia eri tokeneita.

Shiba inu pyrkii kehittymään

Vaikka yleensä meemivaluutat tarjoavat erittäin heikon käytettävyyden, niin Shiba inu on tässä poikkeus. Ensin Shiba inu julkaisi ShibaSwapin, jossa voi vaihtaa kaikkia Ethereumin lohkoketjuun luotuja tokeneita. Tähän ei kuitenkaan pysähtynyt Shiba inun kehitys. Shiba inu on pyrkinyt kehittymään koko ajan lisää, mikä auttaa sitä saavuttamaan entistä suuremman suosion.

Markkinoille on tullut myös Shiba inu Incubator, eli NFT -taideteoksille luotu tokeni. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa Shiba inu tarjoaa NFT meemititeelle alustan. NFT on näin ollen erittäin looginen jatkumo meemivaluutalle.

Shiba Inu – hyvät ja huonot puolet

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen on aina riskisijoitus, sillä kryptovaluutat eivät ole vakaita. Jopa vanhimmat kryptovaluutat ovat epävakaita, kuten kaikkein tunnetuin kryptovaluutta Bitcoin, on osoittanut. Vuoden 2021 aikana Bitcoin koki suuria arvon muutoksia, kun ensin sen arvo nousi tähtiin, tippui pohjamutiin ja lopulta nousi takaisin ylös. Käytännössä kokonaan Elon Muskin twiittien myötä. Meemivaluutat ovat vielä alttiimpia arvon muutoksille, sillä suuri osa suosiosta on riippuvaista sosiaalisesta mediasta. Samalla tulee myös muistaa, että pelkästään oma suosio ei vaikuta Shiba inun tai muiden meemivaluuttojen arvoon. Meemivaluutat ovat tunnetusti erittäin riippuvaisia kryptomarkkinoiden kehityksestä. Tämä tarkoittaa sitä, että Bitcoinin arvon muutokset heijastuvat myös Shiba inun arvoon.

Shiba inun hyvät puolet:

  • Shiba inu on saavuttanut suhteellisen hyvän suosion jo varhaisessa vaiheessa, toisin kuin muut meemivaluutat.
  • Tällä hetkellä Shiba inu on yksi suosituimmista markkinoilla olevista meemikryptovaluutoista, joiden suosio alkoi Dogecoinista. Dogecoin on vuonna 2013 julkaistu ensimmäinen meemivaluutta.
  • Shiba inulla on toistaiseksi erittäin hyvä markkina-arvo. Sen uskotaan myös tulevaisuudessa haastavan Dogecoinin.
  • Shiba inu ei ole ainoastaan meemikrypto, vaan se on pyrkinyt kehittymään. Shiba inu tarjoaa tällä hetkellä ShibaSwap -vaihtoalustan tuhansille tokeneille Ethereum lohkoketjussa. Shiba inu tarjoaa myös kehitys- ja myyntialustan NFT taiteelle.

Shiba inun huonot puolet:

  • Tällä hetkellä kaikki Shiba inu coinit on myyty. Tämä tarkoittaa sitä, että uusia ei ole tulossa tulevaisuudessa. Tästä johtuen projektia ei voi kehittää enempää.
  • Shiba inun ShibaSwapin ja NFT -alustan hyödyllisyydestä ei ole vielä varmuutta.
  • Shiba inu on erittäin epävakaa, kuten meemivaluutat yleensä ovat.

Shiba inuun sijoittaminen

Koska kyseessä on kryptovaluutta, on hyvin oleellista siihen sijoittaminen. Mutta millainen sijoituskohde on Shiba inu? Sijoituskohteena Shiba inu on erittäin riskialtis. Tämä johtuu erityisesti siitä, että kyseessä on meemivaluutta. Toistaiseksi Shiba inun arvo ei myöskään ole noussut kunnolla. Shiba inu on aina ollut ja todennäköisesti tulee aina olemaan, halpa muihin kryptovaluuttoihin nähden. Miksi siis sijoittaa Shiba inuun, jos se on niin suuri riskisijoitus? Siksi, että yleensä riskisijoituksilla on myös suuret voittomahdollisuudet.

Jos Shiba inuun päättää sijoittaa, on hyvä kiinnittää huomio sijoittamisessa tärkeisiin asioihin. Eli ikinä ei kannata sijoittaa enempää kuin on varaa menettää. Tämä sääntö pätee kaikkeen sijoittamiseen, niin osakkeisiin, asuntoihin kuin muihin kryptovaluuttoihin. Shiba inu on kuitenkin erittäin riskialtis kohde, joten sen kanssa tulee olla erityisen varpaillaan.

Shiba inun tulevaisuus

On täysin mahdotonta ennustaa Shiba inun tulevaisuutta. Erilaiset asiantuntijat omaavat erilaisia mielipiteitä Shiba inusta. Toisten mielestä Shiba inu tulee kasvamaan ja sen arvo tulee nousemaan. Toiset taas ovat vakuuttuneita, että Shiba inu tulee katoamaan täysin. Aika kuitenkin näyttää, kuinka lopulta käy. Shiba inu on kuitenkin poikkeuksellinen meemivaluutta, sillä se on pyrkinyt kehittymään. Shiba inu on myös rakennettu Ethereumin päälle, mikä tarkoittaa sitä, että Ethereumin arvon nousu voi nostaa myös Shiba inun arvoa. Tällä hetkellä Shiba inulla on oma vankka kannattajakuntansa, mikä saa Shiba inun pysymään pinnalla. Kyseessä on kuitenkin meemivaluutta, joten se on erittäin riippuvainen sosiaalisesta mediasta.